پست الکترونیکی:

 


اونس طلا 2,671.55
طلای 18 39,051,000
سکه امامی 460,900,000
بهار ازادی 410,200,000
دلار امریکا
یورو
لیر ترکیه
درهم امارات
پوند انگلیس
بیت کویین
بیشتر + کد نمایش

 
مهدی جعفری: نبض سینما در فیلم‌های کوتاه می‌زند
بروزرسانی: 02:37

مهدی جعفری: نبض سینما در فیلم‌های کوتاه می‌زند


مهدی جعفری کارگردان سینما با حضور در جمع سینماگران جوان در کارگاه تخصصی فیلمسازی جشنواره فیلم 100، از اهمیت فیلم‌های کوتاه در سینما گفت.


به گزارش قطره به نقل از روابط عمومی جشنواره، کارگاه تخصصی فیلمسازی و تجربه‌نگاری با تدریس مهدی جعفری فیلمساز و کارگردان سینما در حاشیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم 100 برگزار شد. جعفری در ابتدای کارگاه درباره اهمیت فیلم کوتاه گفت: خون سینما بیشتر در فیلم‌های کوتاه رواج یافته و نبض سینما در این حوزه می‌زند چون آزادی عمل زیادی در این زمینه وجود دارد و مسائل اقتصاد سینما، جای ریسک و آزمون و خطا را از فیلمساز نمی‌گیرد. راستش را بخواهید کسانی که به حوزه سینمای بلند می‌آیند اگر استثنای بچه پولداری نباشد سخت می‌توانند آزادی عمل داشته باشند.

وی بیان کرد:‌ بر اساس تجربه‌های خودم می‌گویم تا زمانی که در عرصه فیلم کوتاه هستید و می‌توانید بلندپروازانه و آزادانه عمل کنید از این فرصت استفاده کنید. اگر تماشاگر سینمای کوتاه هستید خودتان قاضی خوبی هستید که بدانید سینما آنجا جریان دارد. با هر سختی که این فیلم‌ها دارد تولید می‌شود ولی باز هم نبضش می‌زند.

کارگردان فیلم «23 نفر» اظهار کرد: اگر مسئولان بدانند که چقدر این حوزه اهمیت دارد، با کشاندن بودجه و حمایت به این عرصه، درخشش استعداد فیلمسازان فیلم کوتاه را شاهد خواهند بود. این فیلمسازان تحملشان زیاد است و هر اتفاقی که رخ دهد باز هم آنها را از مسیرشان منصرف نمی‌کند.

وی افزود: حالم با فیلم کوتاه خیلی خوب است و خوشحالم که اگر فیلم اجتماعی و کمدی وضعیت نامناسبی دارد به جای آن فیلم کوتاه در ژانرهای متفاوت موفق بوده و در این زمینه‌ کارهای خوبی صورت گرفته است.

این کارگردان سینما گفت: هرجایی که بوده‌ام یا دستم به جایی می‌رسیده، برای توسعه و ارائه فیلم‌های کوتاه به مسئولان، کارشناسان، جامعه‌شناسان و روانشناسان کاری انجام داده‌ام ولی هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.

فیلم کوتاه بازتاب و آینه قشر جوان است

جعفری بیان کرد: فیلم کوتاه بازتاب و آینه قشر جوان است و از این کم‌هزینه‌تر چطور می‌توان دانست که در ذهن جوان ما چه می‌گذرد. نه فقط فیلم‌های کوتاه‌ راه‌یافته به جشنواره‌ها بلکه همه فیلم‌های کوتاه ساخته شده یک دستاورد بزرگ است که بدانیم بچه‌های ما از لحاظ تکنیکی و محتوایی چطور فکر می‌کنند. هر سال به بهانه‌های مختلف فیلم کوتاه می‌بینم. فیلمسازان جوان بسیار پیشرفت کرده‌ و جلو هستند. به ندرت می‌توان گفت که کاری از نظر تکنیکی قابل اعتنا نیست.

وی اظهار کرد: به نظر من مرکز ثقل سینمای کوتاه، ایران است. در هیچ کشوری اینطور از فیلم کوتاه حمایت نمی‌شود. البته این امر به معنای این نیست که این حمایت‌ها کافی است بلکه طلب حمایت بیشتر هم داریم ولی در همین شرایط هم چند فستیوال درجه الف در سطح دنیا داریم که به موضوع فیلم کوتاه می‌پردازند. حتی اگر مبنا کمیت باشد هم مدل حمایتی از جشنواره‌های کوتاه نشان می‌دهد که این عرصه پویا و در دنیا رکورددار است. خودمان هم باید با حمایت و جدی گرفتن این حرفه، قبل از مسئولان به این جریان کمک کنیم.

کارگردان فیلم «یدو» بیان کرد: بسیاری از افرادی که در بخش‌های مختلف سینما ورود کرده‌اند کار جدی‌شان را از سینما کوتاه آغاز کرده و بعد به سینمای بلند راه یافته‌اند و اینطور نبوده که فقط برای باز کردن مسیرشان به سینما، فیلم ساخته باشند. از همه می‌خواهم این مسیر را با همین روند و بلکه بهتر ادامه دهیم و این پویایی را حفظ کنیم. از هر فرصتی استفاده کنیم که این نوع کارها را حمایت کنیم.

جعفری اظهار کرد: از 15 سالگی فیلم کوتاه می‌ساختم و بعد که در دانشکده سینما خواندم، احساس می‌کردم دانشگاه چیزی ندارد که به ما اضافه کند و شاید اشتباه هم نمی‌کردم. امروز با این تحولاتی که رخ داده طی یک ماه می‌توان سینمای تئوریک را آموخت اما این دانشگاه بود که به من آموخت سینما چقدر جدی است. ما به سختی فیلم گیر می‌آوردیم و می‌دیدیم و دانشگاه به ما فرصت فیلم دیدن می‌داد و به ما نشان می‌داد که سینمای واقعی چیست.

وی ادامه داد: بعد از اینکه درسم را در رشته کارگردانی تمام کردم، از محتوای سینما وحشت کردم چون می‌گفتم این حجم از عمق و ژرفای محتوایی را ساختن مسئولیت بزرگی است. فیلمساز علاوه بر اینکه باید سررشته‌ای در همه زمینه‌های صدا، تصویر، نور و ... داشته باشد، باید در حد یک فیلسوف، یک روانشناسی که 4 سال درس خوانده و یک جامعه شناسی که 2 کتاب بیرون داده بداند. این را دانشگاه به من یاد داد.

این کارگردان سینما گفت: چون علاقه‌مند بودم فیلمبرداری را انتخاب کردم که در سینما باقی بمانم. از مستندسازی و فیلم کوتاه شروع کردم و این مسیر را به همراه غنی کردن ذهن و وجود خودم ادامه دادم تا به یک نقطه برسم که بتوانم فیلم بسازم.

جعفری بیان کرد: هیاهو و زرق و برق سینما باعث می‌شود در نوجوانی جذب آن شویم. برای ورود به این عرصه بد نیست ولی جایی باید بفهمیم که چه چیزی از سینما و از خودمان می‌خواهیم. همین جایی که الان هستم که جای خاصی هم نیست اصلی‌ترین دلیلش ممارست و تحمل زیاد است. بعدی این است که فهمیدم نباید عجله داشته باشم. باید با حوصله جلو بروم و پر شوم از چیزهایی که ندارم؛ از نگاهی که ندارم و باید داشته باشم از کتاب‌هایی که نخواندم و باید بخوانم.

وی اظهار کرد: فیلمساز خوب باید از خودش به یک جهان مشخصی برسد. نباید چشممان فقط دنبال دیده شدن و صدا، دوربین، حرکت باشد بلکه باید ذهن و جهان‌بینی غنی داشته باشد و فیلمساز خودش باید خودش را پر کند و بعد از آن همه موارد دیگر مثل دیده شدن، جایزه و معروفیت به همراه آن می‌آید.

4 گام برای فیلمساز شدن

جعفری در پاسخ به اینکه بهترین راه آموختن سینما بین کار عملی، تئوری یا تلفیقی کدام است، توضیح داد: برای خودم 4 گام یا سطح را ترسیم کرده‌ام. اول، الفبای سینما است که باید بیاموزیم. در حوزه تصویر، صدا، تدوین و پست پروداکشن که سطح تکنیکی‌تر فیلمسازی است، در این گام جا می‌گیرد.

وی ادامه داد: گام بعدی کمی جدی‌تر است که میزانسن و فضاسازی می‌کنیم. باید یاد بگیریم با این‌ها ترکیبات فیزیکی بسازیم. در این مرحله فرم و محتوا را به هم گره می‌زنیم تا به ترکیب پیچیده‌تری از عناصر فیلم برسیم.

کارگردان «23 نفر» افزود: مرحله سوم داستان گفتن با سینما است. هرچه جلو می‌رویم مراحل پیچیده‌تر می‌شود. هنر واقعی این است که چطور قصه بگوییم که مخاطب را درگیر کنیم. همدلی، همدردی و کنترل احساسات تماشاگر راه آن است که مسیر را پیچیده‌تر می‌کند. باید بتوانیم هر بلایی می‌توانیم سر احساسات مخاطب بیاوریم تا او را درگیر کنیم.

جعفری گفت: در فیلم کوتاه جدی‌تری که ساختم سعی کردم یک قصه کوتاه بگویم. شروع، میانه، پایان تاثیرگذار، دیالوگ نویسی و میزانسن‌ها را چیدم و بعد از آن سینما برای من به قصه گفتن تبدیل شد.

وی ادامه داد: مرحله چهارم مرحله‌ای است که باید از ابتدای مسیر به آن توجه کرد یعنی کشف عنصر ساختاری مهم در ساز ‌و کار و ساختار سینما که اسم آن توجه به مخاطب است. فیلمساز نباید یادش برود که هرچه یاد گرفته‌ برای مخاطب است. از مرحله سوم به بعد وارد شیمی سینما می‌شویم و وارد این می‌شویم که با این ابزار جادوگری چطور می‌توانیم در 100 ثانیه و یا 5 دقیقه یک سالن را از روی صندلی‌ها بلند کنیم و آنها را در رویایمان با خودمان همراه کنیم و در این مسیر به او بگوییم می‌توانم تو را بخندانم، بگریانم و در پایان یک سیلی به تو بزنم که تا مدت‌ها به آن فکر کنی زیرا هرچه فیلم بتواند بیشتر به یاد بماند یعنی اثری است که برای تاریخ ساخته شده است.

کارگردان سینما افزود: بهترین جایزه‌ای که فیلمساز می‌تواند بگیرد تعداد مخاطبانی است که روی صندلی سالن فیلم او می‌نشینند. اصلا هم مهم نیست بعدا چه نظری می‌دهند.

تماشاگر فیلم خودتان باشید

جعفری اظهار کرد: در مسیر فیلمسازی خودتان در همه مراحل باید تماشاگر فیلمتان باشید و با این کار، پاسخ 90 درصد سوالاتتان پیدا می‌شود. همه چیز را نیاز تماشاگر مشخص می‌کند. برای این کار باید از کالبد کارگردان و نویسنده بیرون بیایید تا بتوانید این را بفهمید. تکلیفتان وقتی معلوم می‌شود که مخاطبتان را بشناسید و بدانید اثرتان را برای چه جامعه هدفی می‌سازید. این موضوع راحت‌تر شما را به چیزی که می‌خواهید می‌رساند.

وی گفت: همه عناصر دیگر فیلم را در زمان محبوس کرده‌ایم فقط یک عنصر تا ابد زنده است و آن تماشاگر است. ممکن است ارتباط داینامیکی با فیلم داشته باشد که واکنش آن هم قابل پیش‌بینی نیست. این را باید از لحاظ ریاضی در تمام لحظاتی که داریم فیلم را می‌سازیم، ضرب کنیم.

این کارگردان بیان کرد: ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که به نظر من از سینما عبور شده یعنی فیلمساز جایگاهی ندارد. هرکس موبایل در جیبش هست یک فیلمساز درجه یک است. فیلمساز آگاه باید به اینکه مخاطب امروز چه می‌خواهد توجه کند. قدیم دسترسی به فیلم و تصویر نبود ولی امروز آنقدر فیلم و تصویر وجود دارد که مخاطب حالش از آن به هم می خورد. حالا ببینید چقدر کار ما سخت‌تر است. این موضوع وظیفه ما را پررنگ‌تر و سخت‌تر می‌کند و نیازمند هوش فیلمساز است که بتواند کاری بسازد که مخاطب را درگیر کند.

جعفری ادامه داد: وظیفه ما به عنوان فیلمساز این است که آگاه باشیم در این بمباران تصویر چه تفاوتی با دیگران داریم. باید به روز باشیم و درباره محیط اطرافمان و تماشاگران اثرمان به تحلیل درستی برسیم.

وی درباره کمدی‌های مبتذلی که هربار روی پرده سینما می‌رود، گفت: بخشی از داستان اسفناکی که در ایران پیش آمده به خاطر نامردی و بی‌رحمی اقتصاد سینما است که می‌گوید من تابع سلیقه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنم. بخش بعدی این است که ما با ناجوانمردی داریم از این موضوع استفاده می‌کنیم.

این کارگردان سینما اظهار کرد: باید بپذیریم که خیلی از این نوع فیلم‌ها ابتذال محض هستند ولی چیزی که باعث تداوم این مدل آثار می‌شود بی‌تعهدی منِ فیلمساز است که توجهی به این موضوع ندارم. ولی اتفاقا این حرفه ثابت کرده که کمپانی، تهیه‌کننده و سینماگر موظف است در عین حالی که فیلم سرگرم‌کننده می‌سازد دهه به دهه سلیقه مخاطب را هم ارتقا دهد و او را از فاکتورهای مبتذل دور کند.

جعفری افزود: این چیزی که در حال حاضر وجود دارد، استثمار تماشاگر به واسطه سلیقه او است. ما داریم ناجوانمردانه از سلیقه پایین نگه‌داشته‌شده‌ مخاطب استفاده می‌کنیم.

جعفری گفت: اگر تهیه‌کننده باسواد، فرهیخته، دلسوز، با بینش و آگاهی داشته باشیم آنها فیلمنامه‌ها و کارگردان‌های خوب را شکار می‌کنند.

وی در پایان عنوان کرد: سلیقه یک معادله دو طرفه است علاوه بر اینکه مخاطب، مشخص می‌کند که چه چیزی ساخته شود، فیلمساز هم 50 درصد آن سلیقه را می‌سازد. اگر طی10 سال تعهد کنیم یک جریان را پیش ببریم بعد از آن مخاطب دیگر آن کارهای ضعیف‌تر را نمی‌پسندد. شاید مخاطب حوصله ندارد فیلم خارجی خوب ببیند و فیلم خوب ندیده که این سبک از فیلم‌ها را می‌پسندد.






 
 
اخبار داغ:
علت فوت نزهت امیرآبادیان چه بود؟
خبر خوش فردوسی پور درباره گلر جدید پرسپولیس / لیست محرمانه نقل و انتقالات پرسپولیس
کری سنگین مدیر پرسپولیس برای استقلال + عکس
جدایی سه بازیکن ملوان؛ مقصد استقلال، پرسپولیس و یک تیم اصفهانی
پرسپولیس: سهمیه آسیایی این فصل را به دست آورد! کنجکاوید درباره تیم محبوب تان بیشتر بدانید؟
شروع نقل و انتقالات باشگاه استقلال: تغییرات بزرگ در انتظار هواداران!
سیدورف، سرمربی قهرمان اروپا را به استقلال می آورد!
قدیمی ترین عکس از حضرت آیت الله خامنه ای در یک و نیم سالگی + عکس یادگاری با اقوام پدری شان
نیکول کیدمن در کنار تام کروز قبل از طلاق+ عکس زوج دوست داشتنی
تقویم همسران امروز شنبه 27 اردیبهشت 1404 / تقویم نجومی امروز +ساعات سعد و نحس
عکس/ رونمایی الناز شاکردوست از برادر جنتلمن و خوش تیپش/ جلل الخالق از این همه شباهت
اقدام بهنوش طباطبایی و نرگس آبیار در مصلی خبرساز شد
ساعت قطعی برق تهران شنبه 27 اردیبهشت 1404 + جدول خاموشی برق تهران شنبه
برج فناوری اکوسیستم واکسن ساخته می شود
ماجرای آتش سوزی در بندر امام خمینی
خبر جدید تامین اجتماعی : با اشتغال دوباره حقوق بازنشستگی قطع می شود
افزایش قیمت نفت و کاهش قیمت طلا
معلمان فردا به دیدار با رهبر انقلاب می روند
انتشار قدیمی ترین تصویر از کودکی امام خامنه ای
رامین راستاد راهی بیمارستان شد
واکنش امام جمعه اردبیل به رفع تحریم های سوریه از سوی آمریکا؛ این افتخار ندارد
درگذشت عکاس ورزشی در سانحه پیست اتومبیلرانی
عواقب روحی و جسمی دارو های لاغری/ به خاطر لاغر شدن با مرگ دست و پنچه نرم میکنند!
بازگشت انتقال آسان فایل در ویندوز 11؛ احیای قابلیت محبوب ویندوز 7

موضوعات داغ:
نقل و انتقالات
مستمری مددجویان
حضرت آیت الله خامنه ای
کمیته امداد
مددجویان کمیته امداد
آیت الله خامنه ای
کمیته امداد امام
رهبر انقلاب
الناز شاکردوست
انقلاب اسلامی
ونداده
پیام توییتری
نصراله جهانگرد
فیلم کمدی
عظیم مدبری
اندیشکده آمریکایی
شهدای فرهنگی
قهرمانی در نیم فصل
حرم مطهر حضرت معصومه
معاون غذا و دارو
ناامنی زنان
آندری سانتوس
دفتر شعر جوان
مورمان سایبری
همگرایی ملی
بازیارخیل
کرونای تهران
سردار مصطفایی
مسلحانه
بیوگرافی
امام جمعه اردبیل
رهبر معظم انقلاب
شبکه های اجتماعی
باشگاه پرسپولیس
فوق العاده ویژه
حقوق بازنشستگی
سازمان بهزیستی
بهنوش طباطبایی
در بازار امروز
امام خمینی (ره)
برنامه و بودجه
امضای قرارداد
مدیر پرسپولیس
نمایشگاه کتاب
امام خمینی(ره)
سازمان برنامه
تامین اجتماعی
جمهوری اسلامی
لیگ قهرمانان
قهرمان اروپا
آیت الله سید
کشته و مصدوم
اتومبیلرانی
عکس یادگاری
جدول خاموشی
استقلالی ها
پایگاه خبری
آیت الله سیدعلی خامنه ای
رهبر معظم انقلاب اسلامی
نقل و انتقالات تابستانی
انتشارات انقلاب اسلامی
مدیران باشگاه پرسپولیس
هواداران خیبر خرم آباد
کمیته امداد و بهزیستی
سازمان تأمین اجتماعی
یگان حفاظت محیط زیست
سازمان بهزیستی کشور
بندر امام خمینی(ره)
لیگ قهرمانان اروپا
رهبر انقلاب اسلامی
محمدجواد حسین نژاد
هواداران پرسپولیس
سیستان و بلوچستان
نمایندگی ولی فقیه
پیست اتومبیلرانی
فرمانده حزب الله
سازمان محیط زیست
جشنواره فیلم فجر
نیروهای مسلح یمن
پیشکسوت استقلال


 

کلینیک تهرانی
درمان بواسیر کلینیک پیکاطب
خرید اقساطی
خرید صندلی گیمینگ
دانلود اهنگ
خرید فالوور
موزبلاگ
تور چین قصر شیرین
اجاره میز و صندلی
ثبت شرکت در دبی
پریفرم
آجر آذرخش
طراحی سایت در مشهد
شماره نقاش ساختمان در تهران
طراحی بیلبورد
تجارتخانه آراد برندینگ
سرور اچ پی
آموزش زبان عربی
دانلود اهنگ
آهنگستان
مطالب جالب
سان موزیک
اخبار فرهنگیان
سم ساس
هدایای سازمانی
قیمت روز ایفون
رینوپلاستی
دانلود آهنگ از ربک موزیک
شیرآلات کی دبلیو سی
هزینه چاپ کتاب با ارزان ترین قیمت
چاپ کتاب ویژه رتبه بندی معلمان
قیمت تور استانبول از تهران
سیگنال کریپتو
ارزانترین سایت بلیط هواپیما
قیمت لوله پلی اتیلن
وانت بار
پایان نامه ارشد معماری
صرافی ال بانک
رزرو ارزان هتل
عطاری
آموزش ارز دیجیتال در تهران
خرید اینترنتی قاب گوشی موبایل
دانلود آهنگ های جدید ایرانی
خرید عصاره های گیاهی مایع و پودری
بلیط هواپیما
رازهای بازار فارکس
فروشگاه اینترنتی پرده دیبامک
آپ ریمیکس
برقکار شبانه روزی ساختمان
عطاری آنلاین
خرید ممبر تلگرام
وکیل ارشاد
تور لحظه آخری آنتالیا
تور لحظه آخری استانبول
تور لحظه آخری کیش
تور لحظه آخری تایلند
تور لحظه آخری
تور روسیه
تور مسافرتی
رز موزیک
خدمات مرکزی بوش
باحال مگ
خرید سابسکرایب یوتیوب
خرید فالوور واقعی
دانلود فیلم




همه حقوق این سایت برای قطره محفوظ است. قطره مسئولیتی در قبال محتوای مطالب ندارد.
تمامی خدمات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.